Back to All Events

Talk med Jens-Martin Skibsted og Karen Tranberg Hansen

Mandag d. 20 Juni, 2016
Kl. 17.30 - 18.30

I en panelsamtale modereret af journalist Pernille Bærendtsen vil iværksætter Jens-Martin Skibsted sammen med antropolog og afrikaforsker Karen Tranberg Hansen tale om de kreative strømninger, der udspringer fra det afrikanske kontinent.

Jens Martin Skibsted er stifter af det afrikanske designblad Ogojiii. Han er kendt for sine BIOMEGA cykler, og han har sammen med Lars Kilo Larsen og Bjarke Ingels stiftet KiBiSi, der laver produktdesign. Han er i dag kreativ direktør i Ogojiii og BIOMEGA gennem sit firma Skibsted Ideation. Jens Martin har været kåret som Young Global Leader af World Economic Forum (”Davos”) og arbejder i deres tænketanke, tidligere som næstformand for Design & Innovation, nu i Smart Cities. Han er formand for Designrådet og bestyrelsesmedlem i Dansk Design Center og Bitten og Mads Clausen Fonden. Han er en del af Røde Kors’ Klub 10 (2015-16).
Han er forfatter til bøgerne Kavesom, Instant Icon og Tilbage Til Virkeligheden, og skriver for bl.a. Fast Company og Huffington Post.
 
Karen Tranberg Hansen er antropolog, afrikaforsker og Professor Emerita ved Northwestern University i USA.  Siden 2012 har hun haft fast bopæl i Danmark, hvor hun er Professor Emeritus ved Institut for Antropologi på Københavns Universitet.
Hendes arbejde drejer sig om byliv i Afrika, især i Zambia, hvor hun har udført det meste af sin forskning.  Hendes arbejde har fokuseret på den uformelle økonomi, slumbeboelser, kvinder og mænds arbejde, ungdom, forbrug, og mode.