Presse kontakt:

Anna Glent Overgaard M:ago@dgi-byen.dk T: 30300627

Thomas Noppen M:tno@dgi-byen.dk T: 22815055 

Pressemeddelelse:

AFRICA REFRAMED - Afrikansk samtidsfotografi i Øksnehallen

18. juni-2. august 2016

Denne sommer åbner DGI-Byen fotoudstillingen Africa Reframed i Øksnehallen. Udstillingen vil vise banebrydende og eksperimenterende fotokunst fra kontinentets førende fotografer, som netop nu begejstrer verden over. Udstillingen danner desuden rammen om en række ekstra aktiviteter i form af workshops, film, musik og happenings, der alle tager afsæt i afrikansk samtidskunst og kultur. 

Et moderne blik på afrikansk kultur og identitet

De fire hovednavne, der tegner udstillingen, er vægtige aktører på en international kreativ scene, der trækker på Afrika som inspiration for kunst og design, og hvor der samtidig stilles krav om nytolkning af kontinentet. Senegalesiske Victor Omar Diop blander fortid og nutid, når han iscenesætter sig selv i farvestrålende portrætter baseret på malerier af fremtrædende afrikanere under barokken. Belgisk-beninske Fabrice Monteiro sætter fokus på klima og miljø med modeller i omhyggeligt konstruerede kostumer af affald, der rejser sig som skulpturer i det afrikanske landskab. Med rødder i Guinea og Schweitz udforsker Namsa Leuba gennem sit fotografi arv, oprindelse og identitet, mens sydafrikanske Dillon Marsh vender blikket udad og sætter fokus på forholdet mellem gevinst og omkostning ved mineraludvinding i det sydlige Afrika.

Design, film, musik og workshops

Ud over de fire hovednavne byder udstillingen på værker af en række udvalgte up coming fotografer samt tøjdesign af tanzaniske Christine Mhando og innovativt møbeldesign af nigerianske Yinka Ilori. Under hele udstillingsperioden vil der desuden være biograf med dokumentar- og spillefilm, tekstilworkshops, musik og oplæg – alt sammen med afsæt i afrikansk samtidskunst og design.

Africa Reframed præsenteres i Øksnehallen af DGI-BYEN i samarbejde med Commerce & Culture.

Pressebilleder og information om kunstnere og events ligger på:

www.africareframed.com/press Kontakt ago@dgi-byen.dk for login.

Send os gerne et link / pdf af en eventuel omtale. På forhånd tak !

Med venlig hilsen Africa Reframed